ELS 5 MANAMENTS DEL INTERNAUTA

El 23 d’agost es va celebrar el Dia de l’Internauta, una data que commemora la creació de la World Wide Web, i que es va convertir en l’inici de la revolució digital.

 

Compartim cinc principis bàsics per ser un internauta responsable.

 

  • protegiràs a l’màxim el teu Wifi: A el menys 75% de les comunicacions mòbils flueixen a través de l’Wifi i també és un dels punts que més fan servir els cibercriminals. L’ideal és comptar amb tecnologia orientada a la protecció de la xarxa de manera real, precisa i automatitzada. De fet, hi ha solucions que poden operar tant com a punt d’accés i com a sensor de seguretat.

 

  • No et conformaràs amb una sola capa de seguretat: Abans era suficient que el lloc fos https per disminuir els riscos, ara, els cibercriminals oculten els seus atacs en aquest trànsit xifrat, per això és fonamental comptar amb plataformes d’alt rendiment per inspeccionar el trànsit xifrat i aplicar una varietat de serveis de seguretat.

 

  • Evitaràs contrasenyes vulnerables: Contrasenyes com “12345”, “Contraseña123” o “AmericaCampeon1111” poden ser fàcils de recordar però són molt insegures. A el menys el 81% dels ciberatacs es duen a terme gràcies a aquesta facilitat. A més d’evitar escriure contrasenyes en llocs a la vista de tots, prestar-les o fer servir la mateixa per a tots els accessos, cal una doble autenticació, de manera que els cibercriminals ja no podran usar credencials robades per accedir i infectar sistemes o robar dades.

 

  • Comprovaràs l’autenticitat dels mails abans de donar clic: El correu electrònic és la porta favorita d’entrada per a qualsevol ciberatac. És fonamental tenir habilitada una solució d’anàlisi de comportament per detectar i determinar si és un mail real o si és maliciós, i en aquest cas, la solució automàticament bloquejarà l’acció de l’amenaça sobre el dispositiu, mitigarà l’atac de ransomware i permetrà futures investigacions .

 

  • Mai et confiaràs o diràs “a mi no em passarà”: “Les solucions de seguretat no haurien d’exigir un grau avançat en matemàtiques” .Existeixen solucions que permeten que amb una sola llicència, l’Internauta tingui tots els serveis de seguretat necessaris per defensar la seva xarxa.