L’oficina del futur i la nova normalitat

2020 va ser l’any en què milions de professionals de tot el món, van haver d’aprendre a treballar a distància. El teletreball, que fins llavors havia ocupat un lloc residual, va passar a convertir-se en tendència obligada. Dos anys més tard, els empleats han descobert que a casa són tan productius o més que a l’oficina; però alhora que l’oficina no és un espai on estiguin disposats a renunciar del tot. S’imposen per tant noves formes híbrides de treballar i no sembla que almenys a mitjà termini hi hagi una marxa enrere.

En aquest context, en què les empreses s’han vist obligades a reinventar-se gairebé del tot, Dell Technologies ha encarregat a Forrester el desenvolupament d’un complet estudi per determinar de quina manera està canviant la manera de treballar i com les empreses s’estan adaptant al canvi. Com s’estan adaptant les empreses per fer sostenible la feina a distància? Quin és el paper futur de l’oficina? Quin tipus de tecnologies necessiten els empleats per continuar sent productius quan treballen des de diferents llocs?

A l’estudi, desenvolupat l’abril del 2021, hi han participat més de 300 líders empresarials d’Europa i els Estats Units i arriba a algunes conclusions molt interessants del que suposarà aquesta nova normalitat que només ara comencem a veure a moltes empreses. Algunes de les principals són les següents:

Nous espais de treball per a la nova normalitat

Les organitzacions estan dissenyant nous espais per adaptar-se a les necessitats d’uns treballadors que ja no passen tant de temps a l’oficina i que de fet han convertit els seus domicilis en una extensió de la mateixa.

En aquest sentit, l?informe de Forrester revela que el 87% de les empreses vol redissenyar les oficines físiques per adaptar-se a nous models de treball. Algunes ja han implementat nous models de treball, amb un 34% d’organitzacions que aprofiten els espais de coworking per donar millor suport a les seves forces de treball híbrides.

Cal invertir en més tecnologia

En aquesta reorganització dels espais de treball, una de les tendències que ha emergit amb més força és la del hot-desking, que suposa que els llocs no estan assignats i l’empleat, quan decideix anar a l’oficina, pot treballar des de qualsevol lloc .

Aquesta visió de l’espai de treball híbrid, que defensen fins al 41% de les empreses enquestades i que es preveu que creixerà de forma substancial al llarg dels propers 12 mesos, xoca però amb la manca de tecnologia disponible per fer-ho realitat .

I és que encara que el 71% dels treballadors donen suport a aquesta visió, es troben amb el problema que en aquest model falten monitors externs que complementin la seva feina amb lordinador portàtil. Actualment Forrester calcula que només un 35% d’aquests llocs compta amb un.

Monitors i productivitat

L’estudi de Forrester també demostra que comptar amb monitors externs tant a l’oficina com a la llar, redunda en una productivitat més gran.

En aquest sentit, un 56% dels empleats afirmen que quan treballen des de casa, tenir monitors grans o una configuració de doble monitor els ajuda a ser productius. Això demostra la importància d’equipar els llocs de treball dels empleats a casa amb els monitors adequats perquè puguin fer la feina.

L’estudi revela finalment que fins a un terç de la força laboral de tot el món treballarà en aquests escenaris híbrids al llarg del 2022. Comptar amb la tecnologia que ho faci possible tant a la llar com als espais de treball compartits, és per això tant vital perquè les companyies puguin continuar sent competitives.

 

Font : MCPRO –Rodolfo de Juana