Com Identificar atacs de phishing al teu mòbil

Els grups organitzats de hackers tendeixen a fer atacs de phishing, en els que suplanten la identitat de tercers per enganyar a les seves víctimes i, d’aquesta manera, instal·lar malware, robar-los informació personal i, en el pitjor dels casos, accedir als seus comptes bancaris o irrompre en els seus habitatges.

El WhatsApp s’ha convertit en un important vector d’atac

Els hackers saben que durant les vacances gairebé totes les nostres connexions a Internet es realitzen des de dispositius mòbils.

Per això, cal prestar molta atenció als missatges que ens arribin per les aplicacions que tenim al smartphone.

Cal estar atent als missatges que ens arriben per WhatsApp. Especialment a aquells que ens arriben des de números que no tenim registrats a la nostra agenda de contactes.

Si es tracta d’algú que no s’identifica com algú conegut, és millor desconfiar i bloquejar aquest contacte.

Missatges mal redactats

Malgrat tot, els hackers saben que el phishing a l’email segueix sent molt efectiu. La suplantació de la identitat de bancs, companyies elèctriques o telefòniques segueix estant a l’ordre del dia.

Cal prestar atenció a aquells emails en els que ens demanen que actualitzem informació personal com les contrasenyes, la nostra adreça postal o el número de telèfon. Les companyies serioses no ens demanen aquest tipus de canvis per email.

Per això, cal llegir amb atenció els textos que rebem. Si no estan ben redactats és probable que s’estigui utilitzant un correu electrònic estàndard traduït amb alguna aplicació web.

Així mateix cal anar en compte amb els enllaços que diuen ‘esborrar d’aquesta llista de distribució’ en emails sospitosos que rebem. En moltes ocasions són enllaços que porten a un servidor que descarrega algun tipus de malware en els nostres equips. En cas de dubte, és millor marcar el missatge com a ‘correu brossa’.